Categories
Lån uten sikkerhet Økonomi

Derfor bør du benytte deg av sammenligningstjenester når du skal låne penger på nett

En sånn måte å låne penger på har forandret markedet enormt, og samtidig gitt forbrukere bedre muligheter til å finne og velge lån med lavere renter.

Folk flest tenker nok på tradisjonelle banklån når man først er inne på temaet lån. I dag finnes det imidlertid mange andre typer lån. De første forbrukslånene kom tidlig på 2000-tallet, og satte i gang en rask utvikling. Nå tilbyr alle långivere og banker forbrukslån på nett.

Å låne penger på nett har ikke bare bidratt til et større utvalg av låntyper, i tillegg har det gjort det mulig å finne flere billige lån.

Spreke nyetablerte aktører skaper konkurranse mot de største bankene

Det kommer stadig nye aktører innen lån på markedet, disse har som mål om å konkurrere mot de største bankene. Spørsmålet er: hvorfor kan nisjeaktører tilby langt lavere renter når de store bankene ikke har mulighet til det?

Vel, noe kan forklares ved at nisjebankene tilbyr alle sine tjenester på internett. Det vil si at du ikke får ekstra kostnader med ting som bankfilialer, personal, kontanthåndtering og andre lignende ting. Dette bidrar til å holde utgiftene nede, samt tilby lave renter som de største bankene ikke kan utfordre.

Sammenligningstjenesters påvirkning

De siste årene har stadig flere valgt å ta opp lån på nett, dette har gjort det langt enklere for låntakere å sammenligne renter og betingelser, og videre velge det beste lånet på markedet. I dag har vi flere sammenligningstjenester som opererer innen flere forskjellige lån, blant annet forbrukslån, smålån og mikrolån.

Med et slikt verktøy vil alle låntakere ha en svært god mulighet til å finne de beste aktørene og de beste lånene på markedet. Det er også et trygt verktøy å bruke når man er på utkikk etter lån.

Sammenligningstjenester er blitt svært vanlig i stort sett alle markeder, men verktøyet gjør kanskje mest nytte for forbrukeren når det kommer til lån.

Smålån er kjent for å ha høye renter, ofte opp mot 40 prosent. Større lån er langt mer preget av lange nedbetalingstider. Uansett hvilken låntype du går for må du betale rentekostnader årlig, men ved å bruke en sammenligningstjeneste har du en god mulighet til å spare mye penger. Dette gjelder spesielt med lån uten sikkerhet.

Lånemeglere hjelper deg i søknadsprosessen

Dersom du vil unngå å bruke lang tid, kan en lånemegler hjelpe deg med å søke om for eksempel forbrukslån hos flere banker. Da vil du motta flere tilbud om lån, til tross for at du bare har sendt inn en søknad. Du bestemmer helt selv hvilket lån du ønsker å ta når tilbudene kommer.

En lånemegler bidrar til å gjøre låneprosessen fleksibel, i tillegg blir det mulig for låntakeren å velge et lån med en lav rente.

Så fort du er kredittverdig, vil du bli en attraktiv kunde for de aller fleste banker. Det betyr at det oppstår en konkurranse mellom bankene om å få deg som kunde, noe som igjen fører til at bankene tilbyr sine beste betingelser og renter når du søker om lån.

Når du søker om forbrukslån via en lånemegler, kan du faktisk motta tilbud fra over 20 banker innen relativt kort tid.